Site metalice (plasa ciur) pentru balastiere.

Suntem producatori de site metalice impletite din sarma de otel, pentru echiparea ciururilor de sortare a agregatelor minerale si a pietrei sparte, in balastiere si cariere.

Sarma din care sunt fabricate sitele metalice este de fapt o sarma otelita, apropiata de cea de otel-arc, cu un procent crescut de carbon si mangan pentru o buna rezistenta la abraziune, elasticitate cat mai mare si rezistenta marita la rupere.

Plase metalice impletite din fir de otel cu rezistenta mare la tractiune, supus unor tratamente termice speciale pentru a-i conferi o duritate ridicata (factor de rezistenta la uzura) si o mare rezilienta ceea ce-i permite sa absoarba :

  • Deformarea firului in timpul preformarii, operatie realizata inainte de tesere.
  • Eforturile mecanice provocate de vibratie ciurului
  • Socurile produse de materialul care circula pe suprafata tesaturii metalice.

Exista mai multe moduri in care aceste site pentru balastiera se pot tese:

Site metalice (plasa ciur) impletite cu tesatura normala

Sitele metalice impletite cu fir de 3 mm sau mai mic au o impletitura normala si sunt realizate din fir cu rezistenta la rupere de 140 - 170 kgf/mm2 si un continut ridicat de carbon si mangan.

Inainte de tesere, firele sunt preformate, astfel incat sa se realizeze o precizie mare a dimensiunii ochiurilor si o stabilitate a acestora.

Site metalice impletite normal

Site metalice (plasa ciur) impletite cu suprafata plana pentru balastiere si cariere

Tesaturile metalice cu fir mai gros de 4 mm sunt astfel tesute incat o suprafata este plana. In fapt, firele sunt astfel preformate incat firul ce trece pe deasupra se ingroapa in cel de dedesubt.

Site metalice cu suprafata plana

Avantajele tesaturilor metalice cu suprafata plana

Aceast tip de tesere mareste durata de utilizare a sitelor fata de o sita cu impletitura normala, unde uzura este in special in zona de petrecere a firelor. Sitele cu suprafata plana se uzeaza mai greu decat cele cu tesatura normala.

Uzura site metalice
Uzura la o plasa ciur cu suprafata plana
Uzura site metalice
Uzura la o plasa ciur tesuta normal

Preformarea firului imbunatateste deasemeni stabilitatea dimensionala a sitei si precizia dimensionala a ochiurilor.

Site metalice (plasa ciur) impletite cu suprafata semiplana

Plasele impletite cu fir mai gros de 5mm se pot tese cu suprafata semiplana. Plasele tesute astfel isi vor pastra dimensiunea ochiului mult mai bine decat sitele cu tesatura normala.

Site metalice cu suprafata semiplana

Plasele tesute astfel au o durata de utilizare mai mare dcat cele tesute normal.

Crosete (falturi) pentru indinderea laterala sau longitudinala a sitelor metalice

In mod normal, sitele se fixeaza pe ciur, prin intindere laterala sau longitudinala. Pentru a asigura o buna placare pe chederele (profilele) de cauciuc, trebuie asigurat un usor bombeu al sitei, pentru a impiedica orice « bataie », cauza unei ruperi premature a acestora.

Tensionare laterala si longitudinala

Pentru fixarea prin intindere, laterala sau longitudinala, sitele au montate crosete (falturi) de intindere pe doua dintre laturile sitei :

Tipuri de crosete (falturi)

Pentru a va putea face o ofera de site metalice pentru balastiera va rugam sa ne transmiteti detaliile referitoare la tipul de prindere al sitelor pe ciur, dimensiunea lor cat si a ochiurilor folosite.